Novosti

Izlozba fotografija ‘Grad u lucidnom svijetu’

U Maloj sali JU Centar za kulturu Goražde upriličeno je otvaranje izložbe fotografija pod nazivom ‘Grad u lucidnom svijetu’. Autor izložbe je Grupa Lucido. Organizatori pomenutog događaja su Udruženje „GRAD“ (Građanska afirmacija društva) i JU Centar za kulturu Goražde. U sklopu pomenute izložbe upriličen je i jedinstven i zaista zanimljiv performans u kojem su spojene različite umjetnosti slikarstvo, fotografija, muzika, film i poezija.
Pomenutom događaju prisustvovao je i načelnik Općine Goražde mr. Muhamed Ramović koji je zvanično otvorio izložbu fotografija. Načelnik Ramović prilikom obraćanja pohvalio je rad Udruženja ‘GRAD’ i cjelokupnu organizaciju današnje manifestacije, a gostima u ime domaćina poželio dobrodošlicu. On je ovom prilikom čestitao 05. decembar – Međunarodni dan volontera, a mladima uputio poruku da se i sami angažuju i da putem formalnih i neformalnih grupa daju svoj doprinos u lokalnoj zajednici, te dodao da će Općina Goražde i dalje podržavati aktivizam mladih. Pored načelnika izložbi je prisustvovao i njegov pomoćnik Sanid Zirak, te učenici srednjih škola sa područja BPK-a.
Ono što možemo naglasiti jeste da su, sudeći prema reakcijama publike, prisutni uživali u pomenutom performansu, što je svakako razlog da se sličan događaj organizuje u skorije vrijeme ponovo u Goraždu.

Izvor:
http://www.gorazde.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=2258%3Aotvorena-izloba-fotografija-grad-u-lucidnom-svijetu&catid=27%3Avijesti&Itemid=34
http://www.gorazdeonline.ba/v1/index.php/gorazde/kultura/item/648-otvorena-izlozba-fotografija-grad-u-lucidnom-svijetu

You must be logged in to post a comment.