Novosti

‘Voda’ u Velikom Gradištu

Međunarodna izložba fotografija na temu „Voda“,  održana je 03. avgusta u Velikom Gradištu, u prostorijama SUBNOR-a, a povodom TID Dunavske regate koja se po 58. put našla u ovom gradu na obali najveće evropske rijeke.

Fotografije su potpisali autori iz svih krajeva svijeta – Rusije, Mađarske, Belgije, Singapura, Engleske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske. Ovaj nesvakidašnji turističko-kulturni događaj obogaćen je promocijom rukotvorina poznate glumice Gorice Popović, Natalije Jovanović i SZR „Jefimija“ i izložbom dječjih likovnih radova. Poznato je da umjetnost rađa i humanost te je, ovom prilikom upriličena prodaja knjige „Kučke“ gradištanske spisateljice Jelene Filipović. Sva sredstva od prodaje su uplaćena za pomoć malom Stefanu Stajiću za liječenje matičnim ćelijama.

Danica Jokić, mlada umetnica koja je trenutno na školovanju u Americi, izvela je interesantan performans – digitalno slikanje preko tablet računara, a proces crtanja prisutni su pratili posredstvom video-zida. Publici se obratio i Predrag Bogdanović, sekretar Dunavske regate za Srbiju, izražavajući zadovoljstvo što je za ljude iz celog svijeta, koji u Veliko Gradište dolaze upravo vodom, po prvi put upriličen ovakav događaj.

Organizatori su se pobrinuli da ove večeri sva čula budu zadovoljena, te su praznik za uši priredili Santos Brothers Bend. Iza organizacije ove manifestacije internacionalnog karaktera stajali su Turistička organizacija opštine Veliko Gradište, JU Kulturni centar, Narodni muzej Veliko Gradište i Grupa Lucido. Izložba je u Velikom Gradištu, bila otvorena do 11. avgusta, svakog dana od 20.00 do 23.00 časova.

Izvor: Srbija Travel

You must be logged in to post a comment.