Novosti

Ostajemo zajedno – Stay Together

U Srebrenici je održana manifestacija zatvaranja Projekta „MTB Kampovi i biciklijade kao veza između ljudi i popularizacija različitosti“ (Mountain Bike Camps and Tours for Connecting People and Celebrating Diversity) koji finansira Ambasada SAD u Sarajevu. U okviru cjelodnevne manifestacije održana je završna ceremonija u Domu mladih Vlasenica, vožena je promotivna biciklijada u Srebrenici, otvorena je izložba fotografija, a u večernjim satima održan je koncert ansambla Divanhana.
Manifestaciju je vodio Organizacioni odbor u sastavu Edin Delić i Branislav Lukić ispred mreže nevladinih organizacija, Neven Tunjić iz ansambla Divanhana, te predstavnici domaćina gospoda Slađana Grujčić iz NVO „Eko turistički centar Zelenika Bratunac“, Nermin Alivuković šef kabineta načelnika Srebrenice, Amila Efendić direktorica Kulturnog centra Srebrenica i Stana

Medić predstavnica Udruženja Sara iz Srebrenice.
Učestovalo je oko 100 mladih iz Tuzle, Lukavca, Doboja, Goražda, Vlasenice, Srebrenice, Bratunca, Sarajeva i Priboja. Učesnici su sumirali još jednu uspješnu godinu međuetničke saradnje kroz biciklistička druženja i drugi niz aktivnosti koje je realizirala mreža od 9 nevladinih organizacija.
Osim vremenskih prilika koje su bile iznimno pogodne za ovakvu manifestaciju, vedrina je pratila cijeli tok manifestacije. Uz žaljenje što prolazi još jedan Projekat tokom koga su se izgradila neraskidiva prijateljstva, mreža nevladinih organizacija koju vode Zelene Staze – Green Tour Tuzla, Topeer Doboj, Eko-Leonardo Proboj, Biciklistički klub KPL Vlasenica, Asocijacija MTB Sarajevo i umjetnička Grupa Lucido upoznali su prisutne o novim projektnim idejama sa porukom iz Srebrenice: „Ostajemo zajedno“.
Saradnja se nastavlja na principima međusobnog uvažavanja i poštivanja različitosti afirmacijom naših različitosti i nedvojbenog interesa mladih da se društveno afirmišu ideje koje zbližavaju mlade, te stvaraju uslove za razvoj i prosperitet društva u cjelini.

You must be logged in to post a comment.